22 Dec 2009

JULA 09: Hvorfor noen kristne ikke feirer jul

Jula den er vi så glad i. Morro vi har fra morgen til kveld!


Det de fleste av oss kanskje glemmer å tenke på, er at jula egentlig knyttes til Kristendommen, og Jesu fødsel den 25. desember. Derfor må vi feire at Guds sønn ble født, på denne dag i en stall blant esler, og kyr, tilfeldige forbipasserenede, en engel eller to og til og med noen som bare går under dekknavnet "de tre vise menn" (les: mafiaen var på plass i disse tidligste dager også...)


Derimot finnes det dem som nekter å feire jul, selv om de er kristne. Det skriver bladet Good News - a magazine of understanding, se http://www.gnmagazine.org/issues/gn61/christmas_christians.htm


"Det står ikke noe om det i Bibelen"
Et av argumentene til en kristen som hevder at han ikke feirer jula er at han ikke kan finne noe sted i Bibelen der det står om juletradisjoner som julenissen eller juletre, og at han ikke kan se at Jesus noen gang har sagt at man skal ta vare på jula. Han skriver:
"Santa Claus is a lie that some people teach their children every year. For that matter, Christmas is false since it has nothing to do with Christ or His birthday"


Andre argumenter er at det er bevist at Jesus overhodet ikke ble født på den 25. desember, men en helt annen dag. Bibelen fastslår faktisk at Jesus ikke kunne ha blitt født på denne dagen. For eksempel beskriver Lukasevangeliet værforholdene når jesusbarnet skal ha blitt født, og at gjeterne hadde sauene sine ute på jordene denne natta. Men i slutten av desember er Judea, nær Betlehem (hvor det hele skal ha funnet sted) kald og med mye regn, slik at ingen gjetere ville ha utsatt sauene sine for disse forholdene en natt i desember.


Derfor må vi bare anta at jula, som så mye annet, er en konstruert helligdag knyttet opp mot Kristendommen, som egentlig ikke har noe med den å gjøre. Så, til tross for at ca 2 milliarder mennesker, ca 1 milliard Katolikker og 1 milliard Protestanter feirer og hedrer Jesus som aldri før akkurat i disse dagene vi går inn i nå, har denne tradisjonen ingen rot i faktisk bevist virkelighet. Det hevder faktisk også noen kristne! Selv om de tror på denne gudesønnen.


Og med dette er det på sin plass med et sitat: Den kjente dikteren George Bernard Shaw sa en gang: "If 50 million people believe a foolish thing, it is still a foolish ting".

Moralen er:
Julenissen er en løgn!

Fortsettelse følger...
Da skal vi ta opp disse spørsmålene: Hvorfor ble akkurat datoen 25. desember (evt 24.) valgt ut? Og hvem satt og valgte ut denne datoen egentlig???? (...)

I mellomtiden kan vi kose oss med en julesang

Jingle Tills

Sung to the tune "Jingle Bells"

Jingle Tills, Jingle Tills
Jingle all the way
Oh what fun it is to spend
Our hard earned Christmas pay!

Dashing through the stores
Sweating all the way
Oh what fun it is to spend

Our hard earned Christmas pay!





3 comments:

Simon said...

Kult at du er skikkelig på gang her, men det er et par små ting jeg lurer på.

1) Mener du at de vise menn var "Wise Guys"?
2) Billioner? Har du blitt så russisk allerede at du har begynt å bruke billion i stedet for det norske ordet milliard?

Forøvrig gleder jeg meg vilt til fortsettelsen. ;-)

Simon said...

Tommel opp for kult sitat også! ;-) Du er rå der.

Synes denne var litt fin også jeg:
"True friends stab you in the front." -Oscar Wilde

-Simon

Linn said...

Hm.... kan vi ikke si billioner på norsk? Er ikke det enda mer en milliarder liksom? :-P Prøver meg...

Skal synke dypt ned i sitatordboka nå på nyåret, så da blir d mere godsaker å glede seg til! :-D