29 Mar 2010

Kaos i Moskva

Glad jeg ikke har kommet meg til Moskva ennå, (selv om det jo kunne blitt spennende)! T-banen der har blitt sprengt to ganger i morgentimene i dag.
VG: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=595133

Det blir interessant å følge hvem som tar på seg/får skylden for dette. Kanskje må jeg nå endre vinklingen på min egen reportasjeide rett og slett.

6 comments:

Øyvind said...

Ser ut som om du timer turen "perfekt". Nå kommer sikkert styresmaktene til å gå helt bananas der nede. For håpe paranoian ikke går helt i taket. Jeg mener å huske at Kreml startet en krig forrige gang det var eksplosjoner i Moskva. For håpe det ikke gjør arbeidet ditt alt for vanskelig? Men ja, åpner opp for nye vinklinger. Kan bli ekstra "spennende". T - bane utgår..

Øyvind said...

Hmm. Ser på VG nett at det har vært flere bombeeksplosjoner de siste årene. De sprenger visst busser også, så kanskje t - bane ikke er så dumt transportmiddel allikevel. Sjansen for at t - banen blir sprengt to ganger på rad er vel nokså liten. Her hadde du mulighetene til å dra til en idyllisk stillehavsøy (og drikke pina-collada), også falt valget på Moskva (akseptabelt) og Nord-Kaukasus (tvilstillfelle)! av alle steder ;)

Linn said...

Altså er det ikke ny krigsreporter jeg har tenkt til å bli da? ;-) Nei, men jeg tar dette med ganske stort ro på det nåværende tidspunkt. Men følger selvsagt med i dagene som kommer nå.

Mine valg er uransakelige vet du ;-)

Unknown said...

Ja, ja... Nå har jeg jo antydet at jeg skal påta meg å skrive nekrologen din om russlandsoppholdet ditt går rett til helvete. Jeg tror nekrologen skal se ca slik ut:

Linn var en hyggelig, for det meste smilende, noe naiv og godtroende Åsne-Seierstad-wannabe som ville dra på eventyr i det store ville landet i øst. Der ble hun spist opp av den russiske bjørnen, neppe som hovedrett, snarere som forrett, dessert eller som en liten skål med snacks.

For Oslostudenten blir Linn vanskelig å erstatte. Vi kommer til å savne Linns ukuelige optimisme, hennes positivitet og hennes smårare men interessante ideer.

Vår magasinredaktør var en lovende blomst som desverre ble luket bort så altfor tidlig..

Unknown said...

PS: Brake a leg, om du skjønner;-)

Jeg hadde blitt mer bekymret om dette skjedde mens du var Moskva, men statistisk er uansett sjansen større for at å bli truffet av lynet enn for å bli drept i et terrorangrep:-)

Linn said...

Synes Russland er spennende, ikke noe mer enn det. En del av verden som jeg ikke har utforsket noe av ennå. Er nok hjemme igjen før dere aner det.