14 Feb 2014

Den perfekte Valentines-kake / The perfect Valentine's cake

Oppskriften fant jeg på Fitnessbloggen: Cheesecake v2.0
Du trenger en hjerteform da ;)

Tips: Bruk halve den flytende geleen i "ostemassen", frys dette en halvtime/time og fyll deretter på med resten av geleen. Da får du den røde toppen. Det er heller ikke nødvendig å bruke 8 dl vann - det holder med 5-6 (kanskje til og 4 dl og én pose med gele). Må stå i kjøleskapet over natten. Eldorado sukkerfri gele fås ikke over alt, men jeg fant noen pakker på Meny.

For vegetarianere har jeg har funnet dette produktet istedenfor gele: japanske Agar

Agar er et vegetarisk alternativ til gelatin utvinnet av bl.a. rødalger og tang. Drøyt i bruk. Produktet er helt naturlig og har i flere århundre blitt brukt i Asia, spesielt Japan.   
Neste gang skal jeg eksperimentere med å lage en vegetarvennlig versjon. Gele er nemlig laget av gelatin, som igjen kommer fra sener, knoker og hud fra, i Eldorados tilfellet, svin. Ekstra dumt er det i tillegg hvis du ubevisst serverer dette til noen som helst ikke spiser nettopp svin....

Agar er helt blankt, men kan blandes med vann på samme måte som en gele-pose (men du trenger mindre pulver i vannet). Prøv deg frem med mengde. Tilsatt litt rød konditorfarge og sukrin skulle resultatet bli det samme!

Agar, rød konditorfarge og søtning trengs for å lage rød vegetarvennlig gele

"Oh my darling Valentine...!" 

No comments: